Maj-august 2018

Teater i BLOX og på Furesøren

Køb billet til DAC i BLOX

Køb billet til Furesøen

Flygt

 – et drama om PH og Arne Jacobsens flugt til Sverige

Efter Det Flydende Teaters succeser om Martyren Munk, Storm P. og Halfdan Rasmussen præsenterer vi nu det sidste værk i Det Flydende Teaters musikdramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig.

»Flygt« præsenteres i samarbejde med Dansk Arkitektur Center (DAC).

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af Danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona denne råkolde, våde og blæsende nat. Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer – Herbert Marcus – der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

PH om Arne Jacobsens store nye SAS hotel
“En blændende gennemført, let og elegant og fuldkommen ligegyldig løsning … en slags direktørpop, der ikke kommer til at lave verden et komma om.”

Medvirkende Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen + cellist Hanna Englund, klarinettist Marie Bessesen og sanger Cille Buch
Instruktør Jacob Schjødt
Dramatiker Line Mørkeby
Scenograf Sir Grand Lear
Komponist Nikolaj Busk
Producent Christine Worre Kann
Koncept og idé Det Flydende Teater

Spilletider og -steder:

  • 31. maj – 12. juni: Dansk Arkitektur Center (DAC), Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K. Køb billet her.
  • 15. juni – 30. juni: Baadfartens både, Furesøen, Slusen v./ Frederiksdalsvej 360, 2800 Kongens Lyngby. Køb billet her.
  • 31. juli – 11. august: Baadfartens både, Furesøen, Slusen v./ Frederiksdalsvej 360, 2800 Kongens Lyngby. Køb billet her.
@