Krig — i børnehøjde

22.-24. november 2017
Teater i klasselokalet

Køb billet

Krigibornehojde

 Byrumsguide til Krig — i børnehøjde

Krig — i børnehøjde

Nogle børn har krig tæt inde på livet, mens krig for andre er lig med computerspil og nytårets knaldperler. Alligevel har krig og terror en plads i de fleste danske børns bevidsthed. Hensynsløse videoer og voldsomme ord og billeder slynges ud i medierne – ofte lige i børnehøjde.

De rå, brutale handlinger og billeder påvirker børnene, men det kan være svært at tale med dem om det. Derfor har vi skabt »Krig – i børnehøjde«.

I forestillingen tager de to skuespillere børnene i hånden og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge, åbner de ind til børnenes følelser, viden og tanker om krig – og fred.

»Krig — i børnehøjde« præsenteres i samarbejde med Røde Kors for 4.-6. klasse.

Forestillingshistorik: Forestillingen havde urpremiere april 2016, opførtes på skoler i København 29.9.16 – 9.9.16, spillede på Horsens Teaterfestival .16.—18.9.16.

Få forestillingen ind i dit klasseværelse – kontakt marie@teatergrad.dk

DR Ultra indslag

DR Ultra var med til »Krig – i børnehøjde«, da vi i foråret spillede på Nørrebro Parkskole. Børnene bliver inddraget i forestillingen: »Eleverne i 4.a synes, det har været lidt skræmmende at lave teaterstykket. Men samtidig er de glade for at være en del af det.«
Se DR Ultras indslag om »Krig – i børnehøjde«

På & bag scenen

Medvirkende Rolf Hansen + Sandra Yi Sencindiver
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramaturg Sosha Teperowska
Scenograf Mie Riis
Lyddesigner Marie Louise Von Bülow

Derfor skal børn se teater om krig

Røde Kors mener, det er vigtigt, at børn bliver oplyst om krigen og dens frygtelige konsekvenser, for at skabe viden om ofrenes situation og derigennem skabe forståelse, empati og handling. Krig er en del af hverdagen for børn i dagens Danmark: Vi er en krigsførende nation, elever kan have forældre, der er ansat i Forsvaret, den nye elev i klassen kan være på flugt fra en af mange krige, der foregår netop nu, og eleverne påvirkes naturligvis også af de voldsomme nyheder, de ser eller de computerspil, de selv spiller. Endelig tror vi, at det er vigtigt for børnene, at vide, at Røde Kors og lignende organisationer findes og altid er tilstede, når det virkeligt brænder på.

— Morten Schwarz Lausten / Røde Kors

Støttet af Statens Kunstfond

Røde Kors

@