Marts-april 2019

Teater i Operaen på Christiania og i forsamlingshuse

Køb billet

The BeatRoots

– et mikrokosmos hvor fællesskab og fælles værdier er sat under pres

I koncertformat udspiller der sig i »The BeatRoots« en contry-komedie om en tragisk tid, hvor fællesskaberne er i opløsning, udfordret af tidens individualisme. Det er en fortælling, der strækker sig fra en krise mellem to brødre til den verdensomspændende politiske krise.

I »The BeatRoots« er vi både i teatret og til koncert. Fra dramatikken stjæler vi den medrivende historie, de genkendelige karakterer og den samfundsrelevante tematik og fra koncerten stjæler vi musikken, vildskaben og publikums engagement.

Vi møder to landmandsbrødre, der sammen med deres hustruer har skabt bandet The BeatRoots. Oprindelig var det brødrene, der spillede til familiefester, vejfester og lokale sammenkomster, men med hustruernes ankomst og indtræden i bandet har de pludselig fået succes og er i dag det hittende band i countrybølgen, der ruller hen over landet. De er på turné 250 dage om året, og publikum elsker dem for deres smittende spilleglæde. Koncert efter koncert leverer de varen, men det slider på fællesskabet, ægteskaberne og bandet. Og imens successen fodrer ambitionsniveauet hos nogle, tabes lysten hos andre, og de ægteskabelige stridigheder, tvivlsomme barndomsoplevelser og de vidt forskelligt drømme for bandets fremtid, får langsomt fællesskabet til at smuldre. Gennem forestillingen følger vi bandets bestræbelser på at fastholde deres private relationer, når misundelse og personlige ambitioner skal forenes med familieliv og børn.

»The BeatRoots« er et mikrokosmos, der afspejler vores verden, hvor fællesskab og fælles værdier er sat under pres. En verden hvor egenrådighed, selvstændighed og selvtilstrækkelighed har erstattet ideen om ”det fælles bedste”.

»The BeatRoots« er ny dansk, musikdramatik skrevet af en af tidens eftertragtede dramatikere Line Mørkeby. Mørkeby står også bag Det Flydende Teaters successer »Pagten« og »Grinet og Døden« samt Det Kongelige Teaters »Jeg løber«.

Medvirkende Rolf Hansen & Jacob Teglgaard + Christine Worre Kann & Marie Louise von Bülow
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Scenograf Sir Grand Lear
Komponist & arrangør Marie Louise von Bülow
Idé & koncept Teatergrad

Spilletider & -steder

Adresser

Operaen Christiania
Pusherstreet 1
1440 København K

Kulturhuset Pilegården
Brønshøjvej 17
2700 Brønshøj

Danmarksturné

Kommer snart.

@