November-december 2019
Teater i Dannerhuset + på din skole

Ligeværd

– en eventyrlig fortælling om grevinde Danner

Kan man være født fattig og ende med at blive gift med kongen? I eventyrenes verden kan man. I virkelighedens verden kan man. Louise Rasmussen gjorde det.

Louise slår øjnene op i København i 1815. Piger og kvinder regnes ikke for noget, og deres stemmer tæller ikke med. Faktisk kan man slet ikke stemme. Det er kongen, der bestemmer – med få mænd ved sin side. Sådan bliver det ikke ved med at være – og det er Louise med til at ændre.

Forestillingen »Ligeværd«  tager eleverne med på en lærerig og interaktiv rejse i grevinde Danners liv. Det er en rejse i tiden, i politik og en rejse ind i en stærk kvindes liv, følelser og tanker. En kvinde der kæmper for andre kvinder, for børn, for fattige – for at alle skal have det godt og være lige. Rejsen går fra 1815 over ægteskabet med Kong Frederik VII og frem til 2019, hvor arven efter grevinden stadig kæmper de svages sag og alles lige værd.

Aldersgruppe 4.–6. klassetrin

Forestillingen er en co-produktion med Det Flydende Teater.

På & bag scenen

Medvirkende Ene Øster Bendtsen + 1
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Scenograf Johanne Eggert
Komponist Marie Louise von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Teatergrad

Vil du have forestillingen ud og spille på din skole for 4 klasser ad gangen, så kontakt os på mail eller tlf. 51 95 30 29 (man.-tors. kl. 10-15) for at høre mere.

@