fbpx

 

 

Teatergrad TALK

 

Via ekspertviden fra specielt indbudte gæster, ønsker vi med Teatergrad TALK at perspektivere og diskutere de relevante tematikker der ligger til grund for vores forestillinger.

#5 En samtale om aktivisme, klima og ligestilling

Hvad vil det sige at være aktivist i eget liv? Hvad er aktivisme i 2024? Og kan vi overhoved gøre en forskel?

Det kommer Selma de Montgomery, Manus Bell og Rosa Lund  her med deres faglige perspektiv på, i talken der fulgte efter forestillingen AKTIVISTERNE.

Medvirkende Klimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse – Selma de Montgomery, Direktør i RAPOLITICS – Manus Bell og Medlem af folketinget for Enhedslisten – Rosa Lund.
Moderator Kunstnerisk leder på Teatergrad, Pelle Nordhøj Kann
Tilrettelæggelse Christine Worre og Mathilde Høm Kristensen
Redigering Sofia Schmidt (https://sofiaschmidt.rocks)

(Gen)hør samtalen GRATIS i Spotify, ApplePodcast eller GooglePodcast

 

#4 En aften om mangfoldighed og repræsentation

Mangfoldighed, køn og seksualitet. Det er noget de tre paneldeltager har holdninger og erfaringer med. I talken kommer vi omkring spørgsmål som: Hvordan går det med mangfoldighed og repræsentation i samfundet? Hvilken rolle spiller kulturen? Og kan vi skabe forandringer gennem kunst og kultur?

Det talte vores tre paneldeltager Jalal Arabi, Jane Mylenberg og Manilla Ghafuri om, i talken der fulgte efter forestillingen OH, JOSEPHINE.

Medvirkende: Jalal Arabi stand-up’ er og kendt fra DR3-dokumentaren #Macho, Jane Mylenberg tidl. museumsdirektør på ENIGMA – Museum for post, tele & kommunikation og Manilla Ghafuri forperson for Rapolitics, medstifter af velgørenhedsforeningen ANaR, og vinder af Menneskerettighedsprisen 2022
Moderator Kunstnerisk leder af Teatergrad, Pelle Nordhøj Kann
Tilrettelæggelse Mathilde Høm Kristensen
Redigering Sofia Schmidt (https://sofiaschmidt.rocks/)

(Gen)hør samtalen GRATIS i Spotify, ApplePodcast eller GooglePodcast

 

#3 KRIG I BØRNEHØJDE
– hvordan taler du med dit barn eller dine elever om krig?

Så længe der har været levende organismer på Jorden, har der været udkæmpet kampe på liv og død. Men de menneskeskabte krige er flyttet markant tættere på vores hverdag i de seneste år og beretninger om krigens gru fylder på alle medieplatforme. Det er voldsomt for os alle, men særligt børn er udsatte for at udvikle fysisk og psykisk mistrivsel i relation til krig. Naturlig nysgerrighed kan vokse og blive til decideret frygt, angst og bekymringer.

Hvordan taler man med børn om dette svære emne, både for at forebygge og afhjælpe, hvis et barn udviser tegn på mistrivsel?

Det kommer Amelie Theusen, Morten Schwarz Lausten og Louise LIndal med deres gode råd og vejledning til, i talken der fulgte efter forestillingen KRIG I BØRNEHØJDE.

Medvirkende: Amelie Theusen, Lektor Forsvarsakademiet, Morten Schwarz Lausten, Seniorkonsulent og Kreativ chef i Røde Kors, Louise Lindal, Rådgiver i mental sundhed og psykosocial støtte i Røde Kors
Moderator Kunstnerisk leder af Teatergrad, Pelle Nordhøj Kann
Tilrettelæggelse Mathilde Høm Kristensen
Redigering Marcus Uhre

(Gen)hør samtalen GRATIS i Spotify, ApplePodcast eller GooglePodcast

 

#2 EN AFTEN I HØJSKOLENS ÅND
– udvikling, selvrealisering og fællesskab

Højskoleånd og fællesskaber. Udvikling og selvrealisering. Dét er noget de tre paneldeltagere har holdninger og erfaringer med. Til talken kom vi omkring spørgsmål som: Er højskoleånden anno 2023 stadig en vigtig og væsentlig del af ungdommens almene dannelse og den danske selvforståelse? Eller er det først og fremmest et personligt realiseringsprojekt? Hvilke oplevelser har de hver især med fra højskoletiden og hvad betyder ’højskoleånden’ for dem personligt?

Mød Bertel Haarder tidl. folketingsmedlem for Venstre og søn af højskoleforstander Hans Haarder og Agnete Haarder, Ayoe Angelica sangerinde og tidligere højskoleelev og Rasmus Meyer forstander af Krogerup Højskole til en aften i højskolens ånd.

Teatergrads talk ’EN AFTEN I HØJSKOLENS ÅND – udvikling, selvrealisering og fællesskab’ blev afholdt i Københavns Højskoleforenings værdiladede omgivelser, efter forestillingen TILBAGE TIL HØJSKOLEN mandag d. 6. marts 2023

Medvirkende Bertel Haarder tidl. folketingsmedlem for Venstre og søn af højskoleforstander Hans Haarder og Agnete Haarder, Ayoe Angelica sangerinde og tidligere højskoleelev og Rasmus Meyer forstander af Krogerup Højskole
Moderator Pelle Nordhøj Kann
Tilrettelæggelse Mathilde Høm Kristensen
Redigering Frederik Rosenkjær-Wind

(Gen)hør samtalen GRATIS i Spotify, ApplePodcast eller GooglePodcast

 

#1 NÅR MØRKET FALDER PÅ

Tidl. politiinspektør og efterforskningschef Bent Isager-Nielsen, direktør for Danner Mette Marie Yde og redaktør på podcasten Third Ear, Tim Hinman var de første gæster i rækken, til det nye format.

Fra hvert deres faglige perspektiv, blev det til en samtale om true crime-genren og det etiske grænseland mellem underholdning og oplysning, og om de vidtrækkende konsekvenser en forbrydelse har for alle involverede.

Medvirkende Tidl. Politiinspektør og efterforskningschef, Bent Isager-Nielsen, direktør for Danner, Mette Marie Yde og redaktør på podcasten Third Ear, Tim Hinman
Moderator Instruktør på forestillingen, Pelle Nordhøj Kann
Tilrettelæggelse Christine Worre og Mathilde Høm Kristensen
Redigering Marcus Uhre
Forestillingen NÅR MØRKET FALDER PÅ er produceret i samarbejde med Randers Teater.

(Gen)hør samtalen GRATIS i Spotify, ApplePodcast eller GooglePodcast