fbpx

På turné i hele Danmark

 

Se forestillingsprogram her ›

 

Tilbage til højskolen

 

TILBAGE TIL HØJSKOLEN tager temperaturen på den danske højskoleånd anno 2023 med et brag af en koncertteater-forestilling.

 

Højskolen blev oprindeligt dannet som et forsøg på at ruste os, da vores samfund var i krise. Men hvordan har det demokratiske og fællesskabende projekt udviklet sig siden Grundtvig grundlagde højskolerne for snart 200 år siden? r det efterhånden snarere et selvrealiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet?

Et band af tidligere højskoleelever er på turné. De har kastet sig over ungdommens soundtrack og i rå, upolerede og nyfortolkede versioner af vores fælles sangskat hyldes de for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra deres egen højskoletid og med Grundtvig som ”special guest-star”, sætter de spørgsmålstegn ved det demokratiske og fællesskabende projekt. Er højskolen og alle dens værdier reelt set tilgængelig for alle? Er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens ‘almene dannelse’ og den danske selvforståelse – eller er den druknet i keramik og kajakkurser?

Forestillingen henvender sig til alle, men særligt til unge på vej ind i voksenlivet og deres forældre og bedsteforældre.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske identitet, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation.

 

På og bag scenen

Medvirkende Thomas Knuth-Winterfeldt, Marie Louise Von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør Rolf Hansen
Tekster Julie Glargaard og holdet
Komponist/arrangør Marie Louise Von Bülow
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Lydteknik Frederik Rosenkjær og Baldur Kampmann
Lysdesign Flora Pelle Brandt
Kreativ producent Pelle Nordhøj Kann
Produktionsleder Josefine Bitsch
Salg- og eventansvarlig Mathilde Høm
Grafiker og SoMe
Nethe Ellinge
Idé og koncept
 Teatergrad

 

Turné

08.03.23 Teater Vejle, Engelsholm Højskole, Vejle
09.03.23 Midtlandets Musik- og Teaterforening, Toftlund
14.03.23 Krogerup Højskole, Humlebæk
15.03.23 Teater Momentum, Odense
16.03.23 Teater Momentum, Odense
23.03.23 Musik og Teater Odsherred, Nykøbing Sj.
28.03.23 Randers Teater, Randers
29.03.23 Tønder Teater, Løgumkloster Højskole, Løgumkloster
31.03.23 Teaterforeningen Bøgestrømmen, Teaterhøjskolen Rødkilde