fbpx

23.2.–4.3.2023
Borchs Kollegie, Kbh K.
+ Københavns Højskoleforening, Vanløse

 

Køb billet

 

Tilbage til højskolen

 

Tag med til en aften i musikkens tegn, når TILBAGE TIL HØJSKOLEN tager temperaturen på den danske højskoleånd anno 2023, med et brag af en koncertteater-forestilling.

Højskolen blev oprindeligt dannet som et forsøg på at ruste os, da vores samfund var i krise. Men er højskolen stadig, hvad vi skeler til i krisetider? Og hvordan har det demokratiske og fællesskabende projekt på højskolerne udviklet sig? Er det efterhånden mere et personligt realiseringsprojekt?

Rundt på landets højskoler, til morgensamlinger, temaaftener og til afslutningsfester, turnerer et band af tidligere højskoleelever. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra deres egen højskoletid, og de hyldes for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. På deres vej rundt, sætter de spørgsmålstegn ved det demokratiske og fællesskabende projekt, og ved om højskolen reelt set er tilgængelig for alle og hvilken del af samfundet den repræsenterer? Er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens ‘almene dannelse’ og den danske selvforståelse?

Forestillingen henvender sig til alle, men særligt til unge på vej ind i voksenlivet og deres forældre og bedsteforældre.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske selvforståelse, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation.

 

På og bag scenen

Medvirkende Thomas Knuth-Winterfeldt, Marie Louise Von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør Rolf Hansen
Dramatiker Julie Glargaard
Komponist/arrangør Marie Louise Von Bülow
Scenograf Nikolaj Trap
Lydtekniker Frederik Rosenkjær
Kreativ producent Pelle Nordhøj Kann
Produktionsleder Josefine Bitsch
Salg- og eventansvarlig Mathilde Høm
Grafiker og SoMe
Nethe Ellinge
Idé og koncept
 Teatergrad