Krig – i børnehøjde

Krigibornehojde

Krig – i børnehøjde

Nogle børn har krig tæt inde på livet, mens krig for andre er lig med computerspil og nytårets knaldperler. Alligevel har krig og terror en plads i de fleste danske børns bevidsthed. Hensynsløse videoer og voldsomme ord og billeder slynges ud i medierne – ofte lige i børnehøjde.

De rå, brutale handlinger og billeder påvirker børnene, men det kan være svært at tale med dem om det. Derfor har vi skabt »Krig – i børnehøjde«.

I forestillingen tager de to skuespillere børnene i hånden og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge, åbner de ind til børnenes følelser, viden og tanker om krig – og fred.

»Krig — i børnehøjde« præsenteres i samarbejde med Røde Kors for 4.–6. klasse.

Forestillingshistorik: Forestillingen havde urpremiere april 2016, opført på skoler i København 29.9.16–9.9.16 og spillede på Horsens Teaterfestival 16.–18.9.16.

Se traileren til forestillingen her:

På & bag scenen

Medvirkende Rolf Hansen + Sandra Yi Sencindiver
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramaturg Sosha Teperowska
Scenograf Mie Riis
Lyddesigner Marie Louise Von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Teatergrad

Derfor skal børn se teater om krig

Røde Kors mener, det er vigtigt, at børn bliver oplyst om krigen og dens frygtelige konsekvenser, for at skabe viden om ofrenes situation og derigennem skabe forståelse, empati og handling. Krig er en del af hverdagen for børn i dagens Danmark: Vi er en krigsførende nation, elever kan have forældre, der er ansat i Forsvaret, den nye elev i klassen kan være på flugt fra en af mange krige, der foregår netop nu, og eleverne påvirkes naturligvis også af de voldsomme nyheder, de ser eller de computerspil, de selv spiller. Endelig tror vi, at det er vigtigt for børnene, at vide, at Røde Kors og lignende organisationer findes og altid er tilstede, når det virkeligt brænder på.

— Morten Schwarz Lausten / Røde Kors

Støttet af Statens Kunstfond

Anmeldere og andre om forestillingen

Det var teater, der gav hjertebanken.
– Information

Forestillingen rammer dem på en særlig måde, blandt andet fordi skuespillerne er så  tæt på og nærværende.
Mathilde Jensen, klasselærer
– Berlingske

Når det bliver fortalt som teater, forstår vi meget bedre. Så lærer man, hvordan krig føles.
– Elev i 4. klasse 

Kontakt for turnésalg

Janne Hovmand Storm
Send mail til Janne
Tlf: 26 16 22 56

Undervisning

Undervisningsmateriale til »Krig – i børnehøjde« er udarbejdet, så det hænger sammen med, at I ser forestillingen. I skal først bruge undervisningsmaterialet, når I har set forestillingen.

»Download undervisningsmateriale

Lærings- og dialogspil

Lærings- og dialogspillet finder I her.

Det er vigtigt at vide, at hensigten med spillet er at få børn og voksne til at tale sammen om de dilemmaer, spillet rejser, og som for mange også findes i virkeligheden. Handlinger i krig kan være voldsomme, og derfor skal man spille med en voksen.

Sådan spiller Isponsor_danida_70x149px

  1. Opret en bruger ved at klikke på OPRET BRUGER
  2. Brug kodeordet teatergrad
  3. Klik på start spillet

Røde Kors

@