fbpx

CPH STAGE baggrund

Vi har fire meget forskellige forestillinger til jer til CPH STAGE. Du kan opleve »Forført«, »Et dukkehjem« og »Husker du?«. Og så kan du komme til snigpremiere på »Je suis Storm P.« af Det Flydende Teater. CPH STAGE løber i år fra 1.–12. juni.

Snigpremiere på vandet
Vær blandt de første publikummer og oplev snigpremieren på Det Flydende Teaters »Je suis Storm P.«. Vi kører fra Teatergrad på Den Røde Plads i Palle, Polle og Ruths røde rutebil til de smukke omgivelser ved Furesøen. Her går vi ombord på båden og i Storm P.’s univers med ord, sang og musik og til refleksion over ytringsfriheden.
– Spiller 11. juni.

Erotik i kurbadet
Du kan også hive badetøjet frem og nyde den forførende stemning i Sofiebadet sammen med danskdansk i publikumssuccessen »Forført«. Udgangspunktet er den erotiske verdenslitteratur – og din nydelse og velvære er i centrum. Forestillingen er fremhævet af programudvalget som highlight. Udvalget har håndplukket otte ud af mere end 110 forestillinger, som de tror særligt på og anser for særligt nyskabende.
– Spiller 7. & 8. juni.

Ibsen i privat hjem
Har du misset de tidligere muligheder for Fix & Foxys nytænkende ’take’ på Ibsens berømte »Et dukkehjem«, så må du gribe chancen her. Tag med Teatergrad og Fix & Foxy på besøg hjemme hos et par og oplev den mest naturalistiske opførelse af ægteskabsdramaet nogensinde.
– Spiller 3. juni.

Musik for demente og pårørende
Er du pårørende til en dement, eller arbejder du med demensramte, giver Teatergrad dig muligheden for at få en musikalsk oplevelse sammen. Lad musikken og gode minder fylde jer med den gribende historie om Jens i den anmelderroste »Husker du?« – i Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen.
– Spiller 2. juni.

Mere end teater
Siden 2013 har CPH STAGE samlet publikum og branche for at fejre teatret og scenekunsten. På festivalen kan du opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative venues og i det offentlige rum.

I 2016 præsenterer festivalen over 110 forestillinger fra ind- og udland. Som noget nyt i år skydes festivalen igang med en stor international åbningsforestilling: CAMPOS turnéhit NEXT DAY af den anerkendte instruktør Philipe Quesne. Igen i år afslutter CPH STAGE med uddelingen af Årets Reumert i samarbejde med Bikubenfonden.

CPH STAGE er en åben teaterfestival, hvor kunstnere, teatre og producenter giver deres bud på den gode forestilling. Det kan være årets succes, en forestilling, der udstikker en ny kunstnerisk retning eller den forestilling, der har tegnet sæsonen for det enkelte teater. Ud over forestillingerne byder CPH STAGE på readings, koncerter, debatter, seminarer, fester, et teaterloppemarked og meget mere.