fbpx

Kære publikum

Teatergrad har brug for jeres hjælp!

Vi indbyder alle jer publikummer til at deltage i debatten om fremtidens scenekunst ved at gå ind i Facebook-gruppen “Dine ønsker til fremtidens scenekunst”, som er lavet af Kulturministeriet, og skrive om jeres sidste gode teateroplevelse, hvornår I er blevet overrasket eller noget helt tredje, som får jer til at gå i teatret!

Kulturminister Mette Bock har nu igangsat udviklingen af rammerne for scenekunsten. Hun har inviteret hele nationen til en bred debat om fremtidens scenekunst. Her kan du gå ind og læse om udspillet og se en kort video med højdepunkterne fra et indledende debatmøde om scenekunsten med tre gæster fra scenekunstbranchen.

Bidrag på Facebook
Kulturministeriet har oprettet Facebook-gruppen “Dine ønsker til fremtidens scenekunst”, hvor alle interesserede inviteres til at debattere scenekunstens udfordringer og muligheder – og samtidig bidrage med ønsker og idéer til, hvad teatrene kan gøre for at nå ud til et bredere publikum. Dette skal ske som et oplæg til et større seminar for dansk scenekunst, som afholdes i midten af maj.

Mette Bock skriver i introduktionen til gruppen: “Hvad synes DU, der skal gøres for at få flere mennesker til at gå i teatret?” Dette spørgsmål tager vi nu op, da vi mener, at vi mangler at høre fra en meget vigtig stemme i debatten: Nemlig jer, publikummer.

Branchesnak
Indtil nu har debatten i gruppen næsten udelukkende været præget af branchefolk. Vi tvivler kraftigt på, at de mennesker, som ministeren ønsker svar på dette spørgsmål fra, af sig selv kommer i Facebook-gruppen, skriver en kronik i Berlingske eller deltager i Scenekunstenes Årsmøde. Det kræver, at man er en mere end almindelig opsøgende publikummer, hvis man skal finde denne Facebook-gruppe, og de, der helt eller delvist har fravalgt teatret, deltager forståligt nok slet ikke i debatten om denne kunstform. Med andre ord – man får svar, som man spørger – spørger man branchen, svarer branchen.

Teater, hvor publikum er
På Teatergrad tror vi på, at kunsten skabes i mødet med publikum. Vi tror derudover på, at vi skal møde mange af jer dér, hvor I er. Vi sætter en ære i at spille en musikforestilling om Alzheimer på plejehjem for personale, beboere og deres pårørende, eller en forestilling om det danske demokrati i landets byrådssale op til kommunalvalget for ikke at tale om forestillinger om billedekunstnere eller arkitekter på museer eller forestillinger for kvinder af anden etnisk baggrund i lokale kvindeklubber osv., osv.

Bidrag til debatten
Derfor er det også naturligt for os, at vi skal gøre jer publikum til en helt central del af løsningen på kunstartens udvikling. Hvis vi skal udvikle os, bliver vi nødt til at finde veje til at snakke med jer, vores publikummer. Vi må ud af ekkokammeret og opsøge jer dér, hvor I er. Både i udviklingen af kunstarten, i markedsføringen og i vores kunstneriske produktioner.

Vi her på Teatergrad ved naturligvis godt, at I, der modtager nyheder fra os, allerede er teatergængere, men første skridt på vejen i en god debat om scenekunst må være med vores trofaste publikummer. Vi indbyder derfor alle jer til at gå ind og deltage i debatten og skrive om jeres sidste gode teateroplevelse, hvornår I er blevet overrasket eller noget helt tredje, som får jer til at opleve teater.

Vi opfordrer jer til at underskrive jeres kommentar med, at I er publikummer, f.eks. Jette Hansen, folkeskolelærer.

Vi mener, at hvis vi rækker reelt ud mod jer, laver reelle strategier for, hvordan vi kan møde jer dér, hvor I er og engagerer os i samtaler inden for og ikke mindst uden for branchen, så tror vi på, at vi kan få meningsfulde svar på ministerens meningsfulde spørgsmål.

Derfor håber vi, at du vil hjælpe os og hele branchen med denne meningsfulde debat ved at gå ind i Facebook-gruppen her og kom med dit bidrag til fremtidens scenekunst. Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal dette ske inden d. 1. maj, hvor gruppen lukkes ned.

De varmeste hilsner

Teatergrad // Pelle Nordhøj Kann, Sandra Yi Sencindiver & Christine Worre Kann