fbpx

Grænsebrydende mennesketeater

Category : Cantabile 2
Date : 20. april 2017

Skjult Nummer – Cantabile 2 hos TeategradDet er sjældent, vi lærer et andet menneske at kende ved første møde, men det er, hvad Cantabile 2’s human specific-forestillinger vil have os til. I »Skjult Nummer« rejser man ud i små grupper for at møde skjulte skæbner på skjulte steder. Det er grænsebrydende møder mellem mennesker, iscenesat af ikoniske Nullo Facchini. »Skjult Nummer« spiller 1.–11. juni under CPH STAGE i co-produktion med Teatergrad.

– Vi er groft sagt holdt op med at lytte og spørge til hinanden. I stedet er vi centrerede om os selv og udkommer dagligt med vore egne liv på de sociale medier. Det har øget min interesse for gennem teatret at skabe rammerne for ægte fysiske og grænsebrydende møder, der gør indtryk og skaber værdi for os, siger Nullo Facchini, kunstnerisk leder af Cantabile 2 og instruktør på forestillingen.

Kendetegnende for human specific-forestillinger er, at de rykker sikkerhedszonen mellem publikum og performere. Typisk får publikum et én til én møde med performeren i et sanseligt univers, men i »Skjult Nummer« oplever publikum i små grupper, og dermed inviterer vi til, at publikum også møder og udforsker hinanden.

Særlige krav til publikum og performere

– Performerne spiller ikke en rolle men er til stede som dem selv og deler både fysiske og mentale handlinger med deres publikum. Publikum skal dels turde tage imod og samtidig spille bolden tilbage eller videre inden for de begrænsninger og udfordringer, der bliver stillet af forestillingen. Med andre ord er human specific en teaterform, der er vanvittigt afhængig af publikums deltagelse og villighed til at udforske egne grænser. Og hvad publikum får ud af det er tæt forbundet med, hvor meget den enkelte investerer af sig selv, siger Nullo Facchini.

Detektiver og opdagelsesrejsende

Forestillingen blev sidste år skabt til specifikke steder, rum og mennesker i Vordingborg, men med opførelserne i København er den forvandlet til de helt særlige skjulte steder, rum og mennesker, man kan møde her.

De 32 publikummer ankommer på et fælles startsted og matches med hinanden parvis og siden i mindre grupper. Hver gruppe får en chauffør og en fælles mobiltelefon, hvorpå der undervejs tikker sms’er ind fra et skjult nummer med ledetråde om rejsens mål og destination. Sammen og hver for sig er publikum på én gang eksistentielle detektiver og urbane opdagelsesrejsende – særligt indbudte i hinandens liv og udvalgte gæster i københavnske verdener, de ikke kendte eksistensen af.

Vær opmærksom på, at mødestedet endnu ikke er offentliggjort, men hold dig informeret på forestillingssiden.

Billetter bestilles her.

»Skjult Nummer« præsenteres af Teatergrad og Cantabile 2 under CPH STAGE.