fbpx

Der er et nyt country-band i byen!

Category : Teatergrad
Date : 28. februar 2019

I »The BeatRoots« møder vi country-bandet The BeatRoots bestående af brødreparret Rolf og Jacob flankeret af hver deres country-wife, Søsser og Chrisser. I forestillingens koncert-setup bliver vi som publikum kastet ind i bandets første koncert på deres store forsamlingshusturné. I de skarpt optegnede roller som de fire bandmedlemmer finder vi de medvirkende Rolf Hansen, Jacob Teglgaard, Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow.

De sidste to uger har bandet sammen med instruktør Pelle Nordhøj Kann i høj grad fokuseret på at få forestillingens musikalske komponenter til at spille. I kulissen arbejder det øvrige hold på at skabe forestillingens univers. Sir Grand Lear, som står for scenografien, forsøger at finde et samlingspunkt for forestillingens koncertdele og de mere teatralske elementer. Kostumerne har en dobbeltrolle – de skal både passe til figurernes teatralske funktioner og samtidig se ud som noget figurerne hver især kunne vælge at tage på til koncert. 

Med musik, der virkelig svinger, arbejder holdet hen til et punkt, hvor musik og dramaturgi flettes meningsfuldt sammen. Publikum kan godt glæde sig til at høre gamle country-kendinge blandet med helt nyskrevne sange, som emmer af forestillingens country-univers. I »The BeatRoots« kommer vi omkring både ”Country Roads,” ”Bobby MacGee” samt The BeatRoots’ eget megahit “Tears are falling.” Alt sammen pakket ind i en morsom historie om fællesskaber – på godt og ondt.

Lige nu knokler bandet i øvelokalet. I hjørnet klimter Rolf på sin banjo. De sprøde toner fletter sig ind i den taktfaste dybde fra Søssers kontrabas. Chrisser stemmer sin ukulele, som tilfører lyse klange, der smyger sig om Rolf og Søssers instrumenter. Sidst men ikke mindst slår Jacob guitarens strenge an – og country-musikkens sjæl runger ud i det endnu tomme øvelokale. Rummet sitrer af forventning, af spænding. Snart mangler der kun én enkelt ting – det allervigtigste: Publikum. 

Læs mere og køb billet her.