fbpx

23.–30. april afholdes den traditionsrige Aprilfestival – verdens største teaterfestival for børn og unge – i Sønderborg kommune. Teatergrad har taget to børneforestillinger med, og vi glæder os til at præsentere dem. Spændvidden er stor; fra krig set fra børns perspektiv til biblioteks-alfers søvnbesvær.

Aprilfestivalen er et af Teatergrads og resten af teaterbranchens helt store holdepunkter. Her mødes 120 professionelle børne- og ungdomsteatre og fejrer, at Danmark ligger helt i top på verdensplan, når det kommer til børneteater. I løbet af festivalugen vil der blive præsenteret 200 forestillinger fordelt på 800 opførelser i alt. Alle med gratis adgang for store og små mennesker.

For Teatergrad er det altid ganske særligt at mødes med resten af teaterbranchen, se hinandens forestillinger, blive inspireret og diskutere nye strømninger. Som det eneste teater i landet, der er 100% dedikeret til byrumsteater, er det altid særligt spændende at se, hvordan de mange formidlere tager imod vores dogme om at flytte teatret ud af teatersalene.

I år har vi atter »Krig – i børnehøjde« med. Med hjælp fra Danida og Røde Kors har forestillingen allerede spillet omkring 130 gange landet over, men der er til alt held stadig mange skoler, der ikke har set forestillingen, og den er desværre stadig aktuel. Så vi håber meget, at den kan tage endnu en turné til næste år.

Årets festivaldebutant er »Verdens Historier« – en småbørnsforestilling om biblioteks-alfen Soleima, der aldrig har prøvet at sove, men som så gerne vil. Heldigvis bor Soleima på biblioteket med reoler, der bugner af bøger, som hun elsker at gå på opdagelse i. Gennem bøgerne rejser hun ud i verden for at opleve, hvordan børn bliver puttet i forskellige lande, og måske lærer hun også selv, hvordan man sover.

»Verdens Historier« havde premiere i august 2016 og har siden da spillet på biblioteker rundt om i hele landet. Vi håber, at de mange formidlere vil tage godt i mod Teatergrads lille nye darling, for vi er selv så glade for Soleima.

Sådan spiller vi i det åbne ugeprogram & weekendprogrammet

»Krig – i børnehøjde«
Fredag den 28. april kl. 17.15 & kl. 20, Sønderskov-skolen lokale 7

»Verdens Historier«
Mandag den 24. april kl. 17, Biblioteket Nordborg, børnebiblioteket, Løjtertoft 7, 6430 Nordborg
Lørdag den 29. april kl. 9.30 & kl. 11, Biblioteket Sønderborg, Drivhuset