fbpx

landsbyhoejkant

En landsby på højkant

– fortællinger fra 15. sal

En sensommeraften mødes publikum ved indgangen til Peder Lykkes Vej 61. Beboerne kalder huset ‘en landsby på højkant’, mens betonklodsen, der forsvinder op i den københavnske himmel, for andre ser grå og trøstesløs ud.

Publikum er kommet for at møde beboerne og kunstkollektivet FAMILIEN. Beboerne har været her længe, mens FAMILIEN boede her i foråret. Her lod de sig opsluge af døgnets gang i huset, kom ind på beboernes liv og lyttede til deres fortællinger. Denne aften guider de gæsterne rundt, viser frem og giver fortællingerne krop og ansigt. Og det skal gøres lige nu. Om lidt står Amagers første højhus her ikke mere, og de 240 beboere vil, som betonstøvet, være spredt for alle vinde.

Teaterkollektivet FAMILIEN debuterede på de københavnske scener i marts 2014 med forestillingen »HANKØN«, som blev startskuddet for deres undersøgelse af det moderne danske fællesskab. I sæson 2015/2016 arbejdede de med interaktive forestillinger, hvor de i december undersøgte nye fællesskaber, traditioner og familiestrukturer omkring julen som institution med forestillingen »HYG!«. I sæson 2016/2017 kigger de på et fællesskab under afvikling på Peder Lykke Centret med forestillingen »En landsby på højkant«.

På & bag scenen

Idé + koncept Kunstkollektivet FAMILIEN
Medvirkende beboere Torben, Maj-Britt, Jarl, Stine, Bjarne, Max, Katrine, René, Marie + Idor
Medvirkende skuespillere Rosa Sand Michelsen + Gry Guldager
Musiker Nils Foss
Instruktør Lene Skytt
Scenograf Katrine Gjerding
Dramaturg Tine Byrdal
Komponist + lyddesigner Nils Foss
Lysdesign Martin Danielsen
Video Ribka Coleman
Co-producent Teatergrad

OBS! Da »En landsby på højkant« spilles i et hus, hvor hverdagen har sin gang side om side med scenekunsten, er der en mindre risiko for, at forestillingen kan blive afbrudt. Det er ikke noget, vi forventer, men i tilfælde af, at det skulle ske, og det ikke lader sig gøre at genoptage forestillingen efter afbrydelsen, refunderes billetten, hvis vi har spillet under én time af forestillingen.

Støttet af Statens Kunstfond, Københavns Scenekunstudvalg, Golden Days Festival 2016, Bikubenfonden for Reumert-salon, Københavns Kommune, Amager Vest Lokaludvalg og Ensomme Gamles Værn.

»En landsby på højkant« spiller også med støtte fra Realdania Fonden under Golden Days Festival, som løber fra d. 9.–25. september 2016. Forestillingen spiller under temaet “Verden af ler”, og festivalens fokus i år er 1970’ernes modsætninger.

             Logo stort _ positiv _ sort              logo_21-269x300             egv_logo_farve


REUMERTSALON: Nytter politisk kunst? – AFHOLDT

Afholdt d. 3.3 2016, kl. 17–18.30 i fælleslokalerne i Højhuset

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Book billet til salonen på billet@familien.nu
Sted: Højhuset, Peder Lykkes Vej 61, 2300 København S

Teaterkollektivet FAMILIEN er flyttet ind i Højhuset i Urbanplanen for at skabe borgerinddragende kunst, der portrætterer en landsby på højkant, hvor mennesker med lave indkomster bor i gamle plejehjemsboliger med gratis telefoni mellem lejlighederne og fælles køkken og tv-stue. Et nedrivningstruet højhus, hvor betonen smuldrer og altanerne blive holdt oppe af midlertidige bjælker. FAMILIEN skaber politisk kunst sammen med beboerne og stiller spørgsmål om husets fremtid og om hvem, der skal være plads til i København. Men nytter det overhovedet? Kan politisk kunst ændre noget for beboerne, for publikum og for de ansvarlige politikere?

Moderator Rie Hammer, redaktør for Teater 1

Panel

Lene Skytt instruktør og medlem af Kunstnerkollektivet FAMILIEN.
Niels Bjørn urbanist ph.d., arkitekt & filminstruktør, formand for tænketanken URBAN
Torben Joensen beboerformand for Højhuset
Kenneth Balfelt billedkunstner