LIGEVÆRD

November–december 2019
Teater i huset Danner + på din skole

LIGEVÆRD

– en eventyrlig fortælling om grevinde Danner

Kan man være født fattig og ende med at blive gift med kongen? I eventyrenes verden kan man. I virkelighedens verden kan man. Louise Rasmussen gjorde det.

Louise slår øjnene op i København i 1815. Piger og kvinder regnes ikke for noget, og deres stemmer tæller ikke med. Faktisk kan man slet ikke stemme. Det er kongen, der bestemmer – med få mænd ved sin side. Sådan bliver det ikke ved med at være – og det er Louise med til at ændre.

Forestillingen LIGEVÆRD tager eleverne med på en lærerig og interaktiv rejse i grevinde Danners liv. Det er en rejse i tiden, i politik og ind i en stærk kvindes liv, følelser og tanker. En kvinde, der kæmper for andre kvinder, for børn, for fattige – for at alle skal have det godt og være lige. Rejsen går fra 1815 over ægteskabet med Kong Frederik VII og frem til 2019, hvor arven efter grevinden stadig kæmper de svages sag og alles lige værd.

Læs mere om at købe en fuld turnéforestilling her.

På & bag scenen

Medvirkende Ene Øster Bendtsen + Jacob Teglgaard
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Scenograf Johanne Eggert
Komponist Marie Louise von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Teatergrad

Forestillingen er en co-produktion med Det Flydende Teater.

Praktiske oplysninger

Aldersgruppe 4.–6. klassetrin

» Download undervisningsmaterialet her.

Danner har udviklet undervisningsmaterialet »Om vold«, som henvender sig til 5.–6. klassetrin. Download Danners undervisningsmateriale her.

Forestillingshistorik

Forestillingen havde premiere hos Danner i København den 21. november og spillede frem til den 26. november 2019. Herefter spillede den på skoler frem til den 6. december 2019.

Forestillingen blev skabt ud fra et samarbejde med

@