fbpx

Antigone 2030

 

Teater i domstole + magtens byrum

 

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder Antigone, anklaget for at gå imod sin kommende svigerfar Kong Kreons jordiske love. Alle hendes handlinger har været affødt af hendes stærke moralske kodeks. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert, og kan Antigone forvente en retfærdig dom for sin brøde? 

Med Sofokles’ 2500 år gamle tragedie som forlæg tager Teatergrad publikum med ind i en nær fremtid, hvor intet er som det plejer.

Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet, for det er allerede for sent. I centrum af denne nye virkelighed forsøger Antigone at navigere imellem samfundets nye normer og sin egen moralske overbevisning. Det er en evigt aktuel konflikt mellem de love, der opretholder samfundsordnen og menneskets egne etiske værdier.

Vi lægger ansvaret for Antigones skæbne i jeres hænder. Retssagen føres med kong Kreon som den dømmende myndighed flankeret af publikum som nævninge. Sagens kendsgerninger lægges frit frem for tilhørerne, og Antigones skæbne er først forseglet i det øjeblik, retssagen er ovre og dommen fældet. Intet er givet på forhånd. 

På + bag scenen

Medvirkende Lucia Vinde Dirchsen, Rolf Hansen + Ulver Skuli Abildgaard
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Andreas Garfield med afsæt i Sofokles’ tragedie
Scenograf Lea Burrows
Komponist Marie Louise von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé og koncept Teatergrad

Det praktiske

Turnéperiode 24.2.–2.4. 2022
Spillesteder Forestillingen er designet til at spille i byrum som retssale, tingsteder mm. er nedenstående mål vejledende. Vi indgår i dialog med de enkelte arrangører om hvor og hvordan forestillingen bedst præsenteres i de enkelte tilfælde.
Pris 26.000 kr. ex. moms
Tilskud Forestillingen er godkendt til Refusions- og Formidlingsordningen, Garantiordningen samt udbydes igennem Turnénetværket
Antal publikummer 80 – afhængig af spillested
Varighed ca 90 minutter
Målgruppe 15+
Opstillingstid 180 minutter
Nedtagningstid 120 minutter
Scenebredde 8 meter
Scenedybde 4 meter

Booking og information

Liv Hvalkof
Send mail til Liv
28 34 78 76