fbpx

Turnéperiode: 01.03 – 01.04.23
Højskoler, men vi rykker også gerne ind i jeres teatersal, hvis det passer bedst

 

Tilbage til højskolen

 

Rundt på landets højskoler, til morgensamling, til temaaftener og til afslutningsfester, turnerer et band af tidligere højskoleelever. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra højskoletiden, og de hyldes for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. I aften skal de spille på deres gamle højskole, og de har glædet sig til en aften med rendyrket nostalgi, musik, fællesskab og kærlighed, men man kan ikke sådan lige genopleve fortiden. Meget er forandret siden dengang – både for vores tre hovedpersoner, for højskolebevægelsen og ikke mindst for samfundet.

Forestillingen ser nysgerrigt på, hvordan det demokratiske og fællesskabende projekt på højskolerne har udviklet sig – og om det i dag først og fremmest er et personligt realiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet? Går det primært ud på at kunne sætte flere punkter på CV’et? Eller er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens almene dannelse og den danske selvforståelse?

Koncerten lader minder og følelser få frit spil i et sammensurium af drømme og visioner, der enten er opnået eller forfejlet. Gamle venskaber og fjendskaber, der dukker op på ny. ”Tilbage til Højskolen” er ny dansk dramatik i et koncertteater-format, som man også har oplevet det i vores forestillinger ”The Beatroots” og ”Aktivisterne”. Forestillingen griber fat om ungdommens store tematikker, hvor musikken spiller en helt særlig rolle. Vi trækkes ind i de universer der danner soundtracket for vores ungdom, med både gamle og nye højskoleklassikere som en hel central medspiller.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af de elementer, der tilsammen danner vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske selvforståelse, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN udvikles i samarbejde med udvalgte højskoler rundt om i landet. Vi opfordrer alle arrangører til at indgå samarbejde med lokale højskoler. Forestillingen er en oplagt mulighed for at blande publikumsgrupper og lave efterfølgende debatarrangementer.

 

På og bag scenen

Medvirkende Thomas Knuth-Winterfeldt, Marie Louise Von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør Rolf Hansen
Dramatiker Julie Glargaard
Komponist/arrangør Marie Louise Von Bülow
Scenograf Nikolaj Trap
Lyddesigner Eliza Bozek
Kreativ producent Pelle Nordhøj Kann
Idé og koncept Teatergrad

 

Praktisk information

Turnéperiode 01.03 – 01.04.23
Spillesteder Højskoler, men vi rykker også gerne ind i jeres teatersal, hvis det passer bedst
Tilskud Udvalgt til Garantiordningen og bobler i turnenetværket.
Godkendt til Refusions- og Formidlingsordningen.
Antal publikummer 100
Aldersgruppe 15 +
Varighed 90 min.
Opstillingstid 180 minutter.
Nedtagningstid 120 minutter.
Scenebredde 8 m.
Scenedybde  6 m.
Højde til loft min. 3 m.
De anførte mål er de optimale – vi er venligt stemt over for tilpasning efter aftale.
Mørklægning En fordel men ikke et krav.
Strøm Minimum almindelig 220V fra to adskilte faser.

 

Booking og information

Liv Hvalkof
liv@teatergrad.dk