fbpx

Teater i foredragssale
+ kvindekampens byrum

 

VALKYRIENS KAMP

— ny dansk musikforestilling om Thit Jensen

Lad os tage dig med ind i Thit Jensens stridbare verden. Her smelter et tumultarisk privatliv og en visionær kønspolitisk kamp sammen i et kompromisløst kunstnerisk virke.

Thit er kvindekampens ”superstjerne” med sine foredrag og tanker omkring frivilligt moderskab og prævention, i en tid, hvor der slet ikke eksisterer et sprog for dette. Hun var lige dele elsket og hadet for sine revolutionerende tanker. Med landsdækkende foredragsturnéer, over 45 udgivne bøger og fast spaltetid i landets aviser var Valkyrien den mest læste forfatter i sin samtid.

På de ydre linjer lykkes Thit Jensen altså med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.

Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

På + bag scenen

Medvirkende Ene Øster Høyer, Malin Rømer Brolin Tani, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann + Marie Louise von Bülow
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Julie Petrine Glargaard
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Komponist Marie Louise von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé og koncept Det Flydende Teater

Praktiske oplysninger

Turnéperiode 23.8.–16.10.2021
Spillesteder Forestillingen inviterer til at spille på Thit Jensens hjemmebane; steder med en lokal relation til kvindekampen.
Vær opmærksom på, at der KUN kan være 100 publikummer, HVIS scenen er i fuld længde, ELLER der er podier til publikum udover anden række. Publikum placeres på to rækker ved scenens to langsider.
Pris 28.000 kr. ex. moms
Tilskud Forestillingen er godkendt til Refusions- og Formidlingsordningen, Garantiordningen samt nomineret i Turnénetværket
Antal publikummer 100
Varighed Ca. 85 minutter
Målgruppe 15+
Opstillingstid 180 minutter
Nedtagningstid 120 minutter
Scenebredde 8-14 meter
Scenedybde 4 meter
Højde til loft 2,8 meter

Booking og information

Liv Hvalkof
Send mail til Liv
28 34 78 76