fbpx
  • DANNER Lydrum/Podwalk
  • DANNER Lydrum/Podwalk

Lydrumsteater
Start: Foran Danners lejlighed, Ny Vestergade 13, Kbh. K.
Slut: Ved Dannerhuset
Varighed: 1 time og 45 minutter

 

 

Oplev DANNER Lydrum som Podwalk på useeum.com

 

Gå med i Grevinde Danners fodspor og oplev København på ny. Det eneste du skal gøre, er at downloade appen USEEUM og tage med på en vandring, der fører dig forbi de steder, der prægede en af Danmarks mest spektakulære kvinder. Med tradition i det gamle radiodrama har vi kastet os over en videreudvikling af formatet, hvor byen og naturen agerer scenografi.

 

Hent appen USEEUM på din mobiltelefon i din app-butik. (App Store eller Google Play).
Appen er gratis, men selve turen koster 49,00 kr som betales i appen. 

 

DANNER Lydrum er en forestilling, der udspiller sig under en tilrettelagt gåtur gennem Københavns gader. Publikum vil på turen passere steder, der har haft stor indflydelse for Grevinde Danners liv og fortælling; hendes lejlighed, Hofteatret, Christiansborg og Dannerhuset m.fl. På gåturen gennem de københavnske gader tages publikum ind musikken og tilbage i tiden – en rejse hvor magt, afmagt, undertrykkelse, det spirende demokrati og kærlighed vil være omdrejningspunkterne – emner vi kan relatere til både i fortid og nutid.

Louise Christine Rasmussen fødes i rendestenen og ender med at blive en af de danske kvinder, der har sat det mest markante aftryk på eftertiden. Tidens normer giver hun fanden i, og hun insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med. Og arven efter hende lever endnu. 

 

Hvad er lydrumsteater

Med inspiration fra podcasts, radiodrama og audiowalks kombinerer Teatergrads lydrumsformat teater, musik og byvandring i en oplevelse, der bringer publikum gennem det historiske København og samtidig ind i en dramatisk iscenesættelse.

 

Medvirkende

Grevinde Danner Lise Lauenblad
Carl Berling Rolf Hansen
Frederik 7. Brian Hjulmann
Fru Berling Anne Gry Henningsen
Kjøppen Sune Kofoed
Juliane + Jensine Weiner Sandra Yi Sencindiver
Balletmester Pelle Nordhøj Kann
Musikere Marie Louise von Bülow og Karen Duelund Guastavino
Guide og fortæller Christine Worre Kann

Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Musik og sangtekster Marie Louise von Bülow
Manuskript Line Mørkeby
Turdesign Christine Worre Kann
Lyddesign Emil Bøll