fbpx Skip to main content

Kære publikum

Hjertelig velkommen til DRØMMEN.

DRØMMEN er den anden forestilling i vores musikdramatiske danmarkskrønike. Vi er nået til 1950- og 60-erne. Med behørig afstand til traumet fra anden verdenskrig, er perioden måske en af de mest epokegørende i den moderne danmarkshistorie. Efter at have stirret ind i de mørkeste sider af menneskeheden, er det som om drømmene, visionerne og det politiske mod eksploderer. Alle tør at tænke højt, og ikke mindst – drømme stort.

Det er også hér, stenene til vores velfærdssamfund lægges ud, væksten er enorm, og danskerne får penge mellem hænderne, en bil i indkørslen og et sommerhus på landet.

Mere til alle lød sloganet, og dén drøm runger stadig i de politiske kredse i dag.

I centrum for begivenhederne står ét historiens stærkeste power couples – Helle Virkner og Jens Otto Krag. Tilsammen har de lige præcis dét, danskerne drømmer om; hun er en moderne karrierekvinde, folkelig, har styr på både hus og hjem og kan begå sig på de bonede gulve med kulturlivets spidser og statsoverhoveder fra hele verden. Han er politisk visionær og besidder en imponerende evne til at omsætte politiske visioner til reel handling. Et sandt drømmepar i en selvskabt drømmeverden.

Men selv den smukkeste drøm kan forvandle sig til et mareridt når først de indre dæmoner, destruktive vaner og politiske udfordringer sætter ind. Pludselig er ideen om det ideelle parforhold og det ideelle velfærdssamfund en illusion, og vi må spørge os selv, om vi er villige til at betale den fornødne pris, der skal til for at gøre drømmen til virkelighed. Et essentielt spørgsmål som vi også er nød til at stille os selv i dag.

Rigtig god fornøjelse
Det Flydende Teater og Teatergrad

På og bag scenen

Medvirkende Lise Lauenblad, Rolf Hansen,
Malou Takibo og Martine Madsen
Instruktør Stine Schrøder Jensen
Dramatiker Thomas Markmann
Komponist + sangtekstforfatter Martine Madsen
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Kostumedesigner Olivia Hetman
Lysdesigner turné Flora Pelle Brandt
Lyddesigner Emil Sebastian Bøll
Kreativ producent Christine Worre Kann
Produktionsleder Josefine Bitsch
Instruktørassistent Sophia Krowicki
Afvikler Oliver Svensson

Grafiker Nethe Ellinge
Fotograf
Per Morten Abrahamsen
Film Anders Graver
PR/presse HAVE Kommunikation & PR
SoMe-, billet- + turnéansvarlig Mathilde Høm Kristiansen
Regnskabsfører Jette Nielsen, JN Regnskab
Teaterleder Det Flydende Teater Pelle Nordhøj Kann
Teaterleder Teatergrad Christine Worre Kann

En stor tak til
Sophienholm, Arbejdermuseet, Villa Kultur, Lisbeth Bryhl og Kultur 2200, Gunilla Lind og til alle teatre og teaterforeninger der knokler for at vores forestilling kommer ud i alle afkroge af Danmark.

TEATERGRAD skaber alle forestillinger i dialog med publikum. Vi vil gerne takke alle, som allerede har været i dialog med os om denne og tidligere forestillinger. Samtidig vil vi opfordre alle der har lyst, til at fortælle os om deres oplevelse af forestillingen. Enten efter forestillingen eller på mail til Josefine.

Det Flydende Teater bestyrelse
Maja Ries (forperson), Andreas Garfield + Anne Ellemann

Teatergrad bestyrelse
Merethe Eckhardt (forperson), Niels Righolt, Marie Lundgaard + Carsten Haurum

Drømmen – Velfærd, Virkner og Krag er støttet af:
Statens Kunstfond, Aase og Einar Danielsens Fond, Knud Højgaards Fond, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og William Demant Fonden.

Hjælp os med at dele din oplevelse på Instagram.
Husk at tagge @teatergrad/#teatergrad

Besøg Sophienholms cafe. Drikkevarer må gerne nydes under forestillingen // Du kan også opleve DRØMMEN på Arbejdermuseet: 9.+10.9. og 8.+9.10.2024 // 
Besøg Sophienholms cafe. Drikkevarer må gerne nydes under forestillingen // Du kan også opleve DRØMMEN på Arbejdermuseet: 9.+10.9. og 8.+9.10.2024 // 
Besøg Sophienholms cafe. Drikkevarer må gerne nydes under forestillingen // Du kan også opleve DRØMMEN på Arbejdermuseet: 9.+10.9. og 8.+9.10.2024 // 

Teatergrad TALK

Ved udvalgte forestillinger inviterer vi publikum med til en talk, hvor vi via ekspertviden fra specielt indbudte gæster, perspektiverer og diskuterer de relevante tematikker der ligger til grund for vores forestillinger.

Du kan lytte til tidligere Teatergrad TALKs på Spotify eller ApplePodcast

RICHARD III

Riget, Magten og Æren

Premiere februar 2025

Kongemord, paladsrevolutioner og blodbad på bestyrelsesgangene har eksisteret gennem hele historien. Men al virkelighedens drama til trods, har ingen i verdenshistorien beskrevet magtens destruktive potentiale bedre end William Shakespeare. Richard III er den ultimative forestilling om overklassens indflydelse og en nådesløs kamp for at overleve på magtens tinder. 

Med afsæt i klassikeren Richard III sætter Teatergrad spot på forholdene i overklassen og magteliten i Danmark anno 2025. Den magtfulde danske elite består af 423 mennesker og overraskende få af dem er folkevalgte politikere. Men hvordan opererer de, hvilken indflydelse har de på dit liv og hvor stor er forskellen egentlig mellem nutiden magtspil og Shakespeares drama fra 1600-tallet?

Læs mere om alle TEATERGRADs forestillinger 2024/2025