19.06.-09.08.24

Parken ved Sophienholm

22.08.24

Villa Kultur

09.–10.09.+
08.–09.10.24

Arbejdermuseet

Drømmen; Det perfekte ægteskab, det perfekte liv, samfund og sammenhold … Drømmen der brast …

DRØMMEN er et portræt af Danmark fra de vilde 60’ere og frem til EF-afstemningen i 1972, med afsæt i Helle Virkner og Jens Otto Krags ægteskab.

En musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer ser ud.

I DRØMMEN flyder historien om et samfund i forandring sammen med Helle Virkners og Jens Otto Krags ægteskab, der på overfladen ligner drømmen om far, mor og børn i rækkehus. Men bag den idylliske facade lurer både personlige dæmoner og politiske udfordringer.

DRØMMEN er fortællingen om hvordan det danske velfærdssamfund udviklede sig fra et forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund med nye frihedsidealer og forventninger om selv-realisering, og frihed fra autoriteter. Drømmen om en samfundskontrakt vi stadig er bundet af i dag.

Besøg Sophienholm Café
I Sophienholm Kunsthal ligger Sophienholm café, som har udvidet deres åbningstider, mens vi spiller DRØMMEN. I caféen kan tilkøbes en lækker Teatermenu eller udvalgte aftenretter samt diverse drikkevarer tirsdag–fredag (BEMÆRK! Caféen er lukket mandag). Købte drikkevarer må gerne nydes under forestillingen.

Læs mere og bestil bord på caféens hjemmeside her

— Kulturinformation
— Kulturkupeen

Medvirkende

Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo og Martine Madsen

Instruktør

Stine Schrøder Jensen

Dramatiker

Thomas Markmann

Komponist + sangtekstforfatter

Martine Madsen

Scenograf

Nikolaj Heiselberg Trap

Kostumedesigner

Olivia Hetman

Lysdesigner turné

Flora Pelle Brandt

Lyddesigner

Emil Sebastian Bøll

Produktionsleder

Josefine Bitsch

Kreativ producent

Christine Worre Kann

Idé & koncept

Teatergrad

Varighed

75 minutter

Teatergrad og Det Flydende Teater fortæller på smuk og underholdende vis kærlighedshistorien om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Med plads til både politiske og symbolske overtoner.

Politiken

For det er drømmen om det perfekte velfærdssamfund der er kernen i dramatiker Thomas Markmanns forestilling, der dog ikke kun handler om Socialdemokratiets svigtende solidaritet med de svageste, men også er et ærligt, poetisk og meget rammende øjebliksbillede af et tumultarisk ægteskab

Sceneblog

Forestillingen er støttet af:
Statens Kunstfond, Aase og Einar Danielsens Fond, Knud Højgaards Fond,
Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og William Demant Fonden.

Udforsk mere her

AKTUELT

Filter

DRØMMEN

Velfærd, Virkner og Krag

Luk julefreden ind

December 2024