fbpx

H.K.H. Kronprinsessen overværer »DANNER«

Category : Teatergrad
Date : 27. august 2019

Vi er meget glade for at kunne meddele, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen overværer i sin egenskab af formand for Mary Fonden forestillingen »DANNER« – en grevinde af folket den 28. august kl. 19, som særligt opføres i Dannerhuset i København.

Udover H.K.H. Kronprinsessen er vi også meget glade for at byde velkommen til Ligestillingsminister Mogens Jensen.

Forestillingen er for særligt inviterede gæster.

OM SAMARBEJDET MELLEM DANNER, DET FLYDENDE TEATER OG TEATERGRAD

– Fra begyndelsen var det klart, at vi havde et fælles ønske om at fortælle om Grevinde Danners liv, og dét hun satte i gang, da hun lod Dannerhuset opføre. Hun var forud for sin tid, idet hun kom fra underklassen, men kæmpede for sin ret til et værdigt liv. Kampen for ligeværd er i høj grad også relevant i dag, siger Christine Worre Kann, teaterleder for Teatergrad.

Det er helt særligt for os, at forestillingen om Grevinde Danners liv spiller i vores hus. Grevinden døde kort før huset stod færdigt, så hun nåede aldrig selv at se huset. Det kan man sige sker nu, hvor hun i Lise Lauenblads personificering, rent faktisk besøger huset. Forestillingen er et levende bevis på, at den kvindekamp, Grevinde Danner startede for 146 år siden, stadig i sprællevende, siger Lisbeth Jessen, direktør i Danner.

OM ORGANISATIONEN DANNER

Danner driver et krisecenter og et internationalt videnscenter, der arbejder for en fremtid uden vold mod kvinder og børn. Hvert år får Danners åbne telefonrådgivning cirka 2000 henvendelser fra kvinder, pårørende og fagfolk. Kvinder og børn, der bor på Danners krisecenter får støtte af fagspecialiseret personale. Danner har cirka 200 frivillige, som er en del af den daglige drift af huset. Grevinde Danner var gift med Kong Frederik VII og lagde i 1873 grundstenen til Dannerhuset, der nu har fungeret som ly for udsatte kvinder i 146 år. I 1979 blev huset besat af 300 feminister, fordi huset var blevet solgt med henblik på nedrivning. Den gang blev de fire ikoniske kvindetegn malet i ruderne i Stadsstuen, hvor forestillingen bliver spillet.

Spørgsmål rettes til presseansvarlig Janne Hovmand Storm, janne@teatergrad.dk // tlf. 26 16 22 56