fbpx Skip to main content

Jeg vil bruge kampdagen til at sende en tanke til alle de ikoniske kvinder, der gennem tiden for været med til at forme vores samfund. Vi hører, godt nok mest om alle de store mænd og så den der provokerende fortælling om, at ”bag enhver stærk mand står en kvinde”. Men historien er fuld af stærke kvinder, der er gået forrest, og som alle fortjener, at komme frem i lyset til deres stående applaus.

De seneste år har vi målrettet ledt efter disse kvinders fortællinger, og det er blevet til en lang række portrætforestillinger om kvinder der har haft enorm indflydelse på vores samfund. Forestil dig litteraturhistorien uden Karen Blixen. Der ville være noget tomt på SMKs vægge uden skagensmaleren Anna Ancher, filmkunsten uden Asta Nielsen, familielivet uden Thit Jensens livslange kamp for frivilligt moderskab og så er der selvfølgelig dem der mener, at vi slet ikke ville have demokrati i Danmark, hvis det ikke var for grevinde Danner.

Alt imens jeg skriver dette, tikker det første udkast til årets forestilling på Furesøen ind i min mail – Oh, Josephine … Fortællingen om, hvordan Josephine Bakers tre besøg i Danmark, var med til at forandre hele den danske kulturkamp og vores syn på køn, kultur, etnicitet og politisk aktivisme. Det tegner virkelig godt, og jeg glæder mig helt enorm til at dykke ned i endnu et fantastisk menneskes bedrifter.

Historien er fyldt med mageløse kvinders fortællinger, og på Kvindernes Internationale Kampdag synes jeg, at vi godt må sende dem alle en kærlig tanke med TAK for indsatsen.

Christine Worre Kann, Teaterleder

SENESTE NYHEDER

Filter

Samarbejde i kampen mod ensomhed

Morten Schwarz Lausten fra Røde Kors og Christine Worre Kann fra Teatergrad deler ud om…
5. juni 2024

Filter

Mød skuespiller og sangerinde Malou Takibo

Vi er i fuld gang med prøverne på OH, JOSEPHINE på Sophienholm. I den forbindelse,…
5. juni 2024