Juni–oktober 2019

Teater på Furesøen + i huset Danner + Danmarksturné

DANNER

– en grevinde af folket

Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

På & bag scenen

Medvirkende Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Marie Louise von Bülow + Karen Duelund Guastavino
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Komponist Marie Louise von Bülow
Scenograf Johanne Eggert
Lysdesigner Martin Danielsen Barnung
Koreograf Jannik Elkær
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Det Flydende Teater

Læs om vejrforhold og aflysninger på Furesøen nederst på siden.

Spilletider og -steder 2019

Danmarksturné 2019

Billetter på turnéen købes hos den enkelte arrangør via link.

Turnéplanen opdateres løbende. Billetter på turnéen købes hos den enkelte arrangør. 

Vejrforhold og aflysninger på Furesøen

Når Det Flydende Teater spiller på Furesøen, foregår det på Baadfartens båd “Hjortholm”, som er fuldt overdækket. I tilfælde af regnvejr bliver der yderligere monteret sideruder på båden. Publikum, skuespillere og musikere bliver ikke våde under forestillingen. Vi vil dog anbefale at tage tøj på, der passer til vejrforholdene. I tilfælde af regnvejr kan der ligge vand og/eller mudder på stien ned mod båden, og derfor anbefaler vi også fornuftigt fodtøj.
Det Flydende Teater aflyser kun forestillinger, hvis vejret eller andre forhold ikke tillader Baadfarten at sejle. Dette er i tilfælde af lyn og torden eller meget kraftig vind eller tekniske problemer. Det er Baadfarten, som vurderer dette. Vejrforholdene er ét af de krydderier, der gør alle forestillinger forskellige.

I tilfælde af aflysning kontakter vi alle, der har købt billet direkte på mail og SMS.
I disse helt særlige tilfælde, at vi må aflyse en forestilling, ombyttes/refunderes billetterne, hvis forestillingen ikke er gået i gang.

Hvis forestillingen aflyses efter en sammenlagt spilletid på over 30 minutter fra forestillingens påbegyndelse, ombyttes/refunderes billetterne ikke.

Forestillingen er støttet af Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Furesø Kommune, Statens Kunstfond, Aase og Einer Danielsens Fond, Spar Nord Fonden, Tømmerhandel Johannes Fog, William Demant Fonden og KODA Dramatik

Forestillingen skabes ud fra et samarbejde med

@