fbpx
  • De usynlige

København + hele Danmark
Spillesteder følger

 

Køb billet

 

De usynlige

 

Midt i aftensmaden drypper der pludselig tårer ned på spisebordet. ”Det føles som om, at de andre i klassen ikke ser mig, selv om jeg sidder lige ved siden af. Som om jeg er blevet usynlig og ingen har lagt mærke til det”.

Følelsen af ensomhed er stigende blandt børn og unge. Med ‘De Usynlige’ er Teatergrad og Røde Kors gået sammen om at skabe en interaktiv forestilling, der sætter fokus på ensomhedsfølelsen og skaber grobund for fællesskaber, der kan bekæmpe ensomhed hos børn. Forestillingen giver børn et fortroligt rum til at reflektere over ensomhed.

I forestillingen følger vi Sofia, der har mindre og mindre lyst til at gå i skole. Hun sidder for sig selv i frikvartererne, og ser ud over skolegården på sine klassekammerater.Det hele var ellers startet godt da Sofia begyndte i skole; masser af venner, god i skolen, succes på danseholdet og der var ingen grænser for den kreative udfoldelse på fritidshjemmet.

Men nu er hun startet i 4 klasse og sommerferien har været lang. Det er efterhånden længe siden, at der har været klassekammerater med hjemme og de svarer ikke rigtig på invitationer til legeaftaler. Når Sofia spørger veninderne om de kommer til dans i aften, lyder svaret altid ” ikke lige i dag, kan ikke helt overskue det”. Når de en sjælden gang kommer skal Josefine altid gå tidligere og når Sofia spørger ”hvorfor?” kommer der ikke rigtig noget svar. Bare et stille skuldertræk.

 Hvornår stopper den fucking klokke med at ringe for mine ører?
Og er hun virkelig den eneste der kan høre den?

 

I samarbejde med Røde Kors