14.12. + 15.12.2024

Røde Kors
Blegdamsvej, Kbh

Nogle børn har krig tæt inde på livet, mens krig for andre er lig med computerspil. Alligevel har krig og terror en plads i de fleste danske børns bevidsthed. Hensynsløse videoer samt voldsomme ord og billeder slynges ud i medierne – ofte lige i børnehøjde. De rå, brutale handlinger og billeder påvirker børnene, men det kan være svært at tale med dem om det. Derfor har vi skabt KRIG – I BØRNEHØJDE.

I forestillingen tager de to skuespillere børnene i hånden og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge, åbner de ind til børnenes følelser, viden og tanker om krig – og fred.

KRIG — I BØRNEHØJDE er en workshop-forestilling om krig i et perspektiv, der tager højde for elevernes alder og læringsniveau. Forestillingen er udviklet i samarbejde med Røde Kors på baggrund af viden, om de behov børn har for at bearbejde deres tanker og usikkerhed omkring krig. Vi oplever, at dette behov i den seneste tid har været markant stigende og at børnene har brug for et rum, hvor de kan ventilere disse tanker.

Med forestillingen følger et gratis undervisningsmateriale, udarbejdet i samarbejde med Røde Kors. Undervisningsmaterialets case-historier og de tilhørende opgaver vil engagere elever og lærere i forskellige emner, fag og arbejdsmetoder. Materialet vil fortrinsvist falde ind under kompetenceområder i Dansk, Natur/teknologi, Matematik, Kristendomskundskab og Idræt. Materialet er oplagt til tværfaglige forløb og emneuger. 

— Information

Medvirkende

Julie Riis + Rolf Hansen

Instruktør

Sandra Yi Sencindiver / Pelle Nordhøj Kann

Lyddesigner

Marie Louise von Bülow

Dramatiker

Sosha Teperowska

Scenograf

Mie Riis

Kreativ producent

Christine Worre Kann

Idé & koncept

Teatergrad

Præsenteres i samarbejde med Røde Kors, støttet af Statens Kunstfond.

Røde Kors mener, det er vigtigt, at børn bliver oplyst om krig. Derved kan man fortælle om de frygtelige konsekvenser, som krigen har for ofrene og skabe grundlaget for forståelse, empati og handling.

Morten Schwarz Lausten / Røde Kors

Udforsk mere her

AKTUELT

Filter

DRØMMEN

Velfærd, Virkner og Krag

Luk julefreden ind

December 2024