fbpx
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE
  • AKTIVISTERNE

Demokratigarage + Natklubben Sigurdsgade
12.1.–7.2.2024

 

AKTIVISTERNE

 

Klimakrise, krig i Europa, inflation og ligestillingsdebat. Listen af presserende samfundsproblemer kan fortsætte i det uendelige, og alt imens politikerne har travlt med Store Bededag og undersøgelseskommissioner, vokser problemerne sig kun større. Men hvor bliver folkets oprør af? Har velfærdssamfundets lune tæppe lagt sig som en bekvem lammelse over hele befolkningen?

 

Året er 2024. Et band er samlet for at få dig op af sofaen og ind i kampen mod verdens elendighed og kriser. De vil skabe musik som vækker aktivisme og forandring – når nu politikerne ikke tager hånd om problemerne.

Bandet tager publikum med på en rejse gennem de seneste 60 års aktivisme i musik og billeder. De følger i de aktivistiske helte og heltinders fodspor for på egen krop at forstå, hvad der kunne få mennesker til at tilsidesætte sig selv for en større sag – og hvorfor det er så ulidelig svært i dag.

AKTIVISTERNE er en hybrid mellem koncert og teater, der gennem sange, musik og tekst vækker følelser og minder. Sammen med bl.a. John Lennon, Natasja, Tracy Chapman, Beyoncé, Grieg og Annisette spørger bandet sig selv og os: Er det stadig aktivisme at drømme sig til en bedre verden fra en alt for stor dobbeltseng? Er alle BZ´erne druknet i friværdi og Barolo? Kan det virkelig være rigtigt, at en 17-årig skolepige skal redde vores klode? Hvornår bliver aktivisme til civil ulydighed og terror – og hvilke personlige ofre er vi villige til at gøre?

Bandet er ikke i tvivl – verden kalder på handling og vi skal op af sofaen og ind i kampen!

 

På + bag scenen

Medvirkende Alfred Nordhøj Kann, Marie Louise von Bülow, Rolf Hansen + Christine Worre Kann
Komponist Marie Louise von Bülow
Instruktør Leiv Arne Kjøllmoen
Tekster Julie Petrine Glargaard, Pelle Nordhøj Kann i samarbejde med Leiv Arne Kjøllmoen
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Lysdesign Flora Pelle Brandt
Lyddesign Janus Jensen
Kostumedesign Olivia Hetman
Teknisk afvikling Therese Indiana Nauta
Idé & koncept Teatergrad

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“De fire skuespillere, unge Alfred Nordhøj Kann og veteranerne Marie Louise von Bülow, Rolf Hansen og Christine Worre Kann er mere end velfungerende i instruktøren Leiv Arne Kjøllmoens greb.” – Kulturkupeen
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“AKTIVISTERNE fremstår som en engageret og engagerende teaterkoncert, der også kan skabe debat. Et utvetydigt bevis på Teatergrads enestående evne til at skabe vedkommende – og musikalsk – samtidsteater.” – CPH CULTURE

Det praktiske

Fra 15 år og op.

Demokratigarage: 12.+13.1.24 + 6.+7.2.24
Natklubben Sigurdsgade: 31.1.–2.2.24

 

TALK

Efter AKTIVISTERNE forestillingen 1. februar, åbner dørene til en eksklusiv Teatergrad TALK. Her kan du møde og høre inspirerende indsigter fra Selma Montgomery – klimaaktivist i Den Grønne Studenterbevægelse, Manus Bell – direktør i RAPOLITICS, og Rosa Lund – medlem af Folketinget for Enhedslisten, til en samtale om aktivisme, klima og ligestilling.

Teatergrad TALK bliver afholdt på Natklubben Sigurdsgade, Sigurdsgade 39, efter forestillingen AKTIVISTERNE torsdag 1. februar kl. 21.00. Talken modereres af Teatergrads kunstneriske leder Pelle Kann.

Sted: Natklubben Sigurdsgade, Sigurdsgade 39, 2200 København N
Forestilling: kl. 19.30
Talk: kl. 21:00-21:45