fbpx

paavej

PÅ VEJ

– Vandreforestilling på Nørrebro

Når novembermørket sænker sig over Nørrebro, kommer Hope Amuzue alene over Dronning Louises Bro.

Det er aftenen efter den morgen, hvor 17-årige dansk-ghanesiske Hope pludselig fik nok. Hun tog sin jakke, gik ud af døren og begyndte at gå uden at vide hvorhen.

Som usynlige vidner træder publikum i den unge piges spor. Med blikket rettet mod Hope ser de, hvad hendes øjne ser, og iført høretelefoner bringes de ind i hendes tanker, mærker hendes dirrende åndedræt og overværer skelsættende møder i natten, mens Hope krydser sine spor og går ad nye veje.

På & bag forestilingen

Medvirkende Marie-Lydie Nokouda + mennesker i mørket
Instruktør Petra Berg Holbek
Tekst Sofie Lebech + Julie Petrine Glargaard
Dramaturg Tanja Hylling Diers
Scenografisk konsulent Martin Eriksson
Lyddesign og teknik Pelle Skovmand
Producent Aber Dabei + Teatergrad

PÅ VEJ er støttet af Statens Kunstfond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Bikubenfonden, Knud Højgaards Fond, Nørrebro Lokaludvalg.

Se forestillingsbillederne her

  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ
  • PÅ VEJ

Anmelderne skrev

   

“Det er et virkeligt godt koncept, der på fineste vis inddrager tilskuerne både kropsligt, vi skutter os med Hope i den klamme støvregn, men måske især gennem hendes cirklende tale, nynnen, råben og hvisken. Vi trækkes ind i et ungt, rådvildt sind, som er genkendeligt og dog alligevel fremmed via sit menneskeliggjorte, globale perspektiv. […] På Vej er helt sin egen og et rigtig fint bud på intimt byrumsteater, der spiller på både tekst og sanser. Trods emnets indbyggede desperation og tristesse går man opløftet hjem ad Nørrebrogade. Teatret kan så meget forskelligt. Dejligt at ABER DABEI er med til at huske os på det med denne tur ud i gaden, ind i sindet.”*

— Anne Liisberg, teater1.dk

» Læs hele Anne Liisbergs anmeldelse

   

‘På Vej’ er en forestilling, der sætter nye dagsordener for hvad teatret kan og skal. […] Teatergrad og ‘Aber Dabei’ er gået sammen om denne unikke forestilling, lad os håbe, at der kommer mere af den slags fremover.”

— kulturtid.dk

» Læs hele Kulturtids anmeldelse

     

“Nogle gange er en teateroplevelse bare lige præcis det, man håber, den skal være: En intens og berigende rejse ind i en anden verden. Sådan er ’På vej’ med Aber Dabei.”

— magasinetKBH.dk

» Læs hele Magasinet KBH’s anmeldelse

  

Marie-Lydie Nokouda med det fine, lille ansigt, der både kan være hårdt udtryksløst og smukt drømmende, er ganske rørende som den lille pige med identitetskrise […] Vi er muligvis med på en kigger sammen med andre, men er tæt på Hope og hendes tanker. Og det autentiske Nørrebro er alt sammen med til at sætte en autentisk ramme om turen gennem Hopes ingemandsland […]”

— Berlingske, Jakob Steen Olsen

» Læs hele Berlingskes anmeldelse