fbpx
  • SORG – I BØRNEHØJDE
  • SORG – I BØRNEHØJDE
  • SORG – I BØRNEHØJDE
  • SORG – I BØRNEHØJDE
  • SORG – I BØRNEHØJDE
  • SORG – I BØRNEHØJDE

Turnésalg
Teater i klasseværelset

 

SORG – I BØRNEHØJDE

– en musikalsk fortælling om at elske, miste og savne så det gør ondt

Sorg er kærlighed, man ikke kan komme af med. Intet menneske går igennem livet uden at opleve sorg. Og sorg kender ikke til alder. Den rammer også børn. Det kan være sorgen over en skilsmisse, en ven der flytter væk, et familiemedlem der bliver alvorligt syg eller et dødsfald.

Sorg er svært både at være i og være vidne til. Svært at fortælle om og svært at spørge til, for vi vil så nødigt gøre hinanden mere kede af det.
Man siger, at sorg og glæde følges ad. Forskellen på de to er bare, at når det kommer til glæde, så bærer glæden DIG. Men når det kommer til sorg, så skal DU bære sorgen. Og sorgen er tung. Så den hverken kan eller må man bæres helt alene.

I SORG – I BØRNEHØJDE møder vi pigen Charly, som planlægger et surprise-party for sin bror Lukas. Men Lukas når aldrig frem til festen.
I forestillingen tager en musiker og en skuespiller børnene med ind i sorgens rum. Et rum hvor der tales og ties. Hvor der er vrede og kærlighed. Afmagt og ensomhed. Men også et rum, hvor der er fælleskab og forståelse. Og musik til at udtrykke alt det, der er så svært at sætte ord på.

På & bag scenen

Medvirkende Ene Øster Bendtsen + Karen Duelund Guastavino
Instruktør Sandra Yi Sencindiver
Dramatiker Julie Glargaard
Komponist Karen Duelund Guastavino
Scenograf Sir Grand Lear
Konsulent Martin Lytje, postdoc, Kræftens Bekæmpelse 
Producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Teatergrad

Fakta om børn og unge der mister

  • Hvert år mister omkring 2.000 børn under 18 år en mor eller far – det svarer til, at hver eneste dag mister 5 børn en forældre
  • Der er i dag 14.000 børn under 18 år, som har mistet én eller begge forældre
    Kilde: cancer.dk 

Anmelderne skrev

Teateravisen.dk
Som en teaterforestilling designet til klassens time i 4.-6. klassetrin må den befinde sig blandt eliten af dette års teaterproduktioner for børn. Bravo!

Scenekanten
SORG – I BØRNEHØJDE er en uvurderlig, meningsfuld og vanvittig rørende forestilling. Den er original og kreativ. Den er fyldt med nærvær og indsigt. Rummelighed og empati. Denne forestilling er en af de bedste og mest givende børneforestillinger, jeg nogensinde i mit liv har set.
   

Teateranmeldelser.dk
Børnene går opløftede derfra, med et sæt redskaber, de selv har skabt midt i poesien […] Jeg kan på det varmeste anbefale at se stykket.
   

Præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst 2018

Teatergrads ”Sorg i børnehøjde” viser på fornemste vis vej ind til det svære emne, som den nære sorg er, og sætter i børnehøjde fokus på, at også børn oplever smertefulde tab, hvad end det er dødsfald, skilsmisse eller tabet af et nært venskab. Børnene bidrager til forestillingen med deres tilstedeværelse, egne historier og indspark til fortællingen, som derved rækker ud efter lyset og børnenes vilje og evne til at hjælpe og være der for hinanden og for dem, som har mistet og savner.
Dramatiker Julie Petrine Glargaards tekst går helt tæt på, men stadig med varsomhed og respekt både over for emnet og tilskuerne. Skuespiller Ene Øster Bendtsen skaber tillid og nærværende tryghed i sikkert samspil med medvirkende musiker og komponist Karen Duelund Guastavino. Sandra Yi Sencindivers instruktion skaber samhørighed og engagement mellem publikum og de medvirkende på scenen. Til spørgsmålet om børn og unges møde med kunsten og hvilken værdi dette møde har, er ”Sorg – i børnehøjde” et skarpt og krystalklart svar.

Lærervejledning

Lærervejledning udarbejdet sammen med vores konsulent fra Kræftens Bekæmpelse kan hentes her »

Praktisk information

Aldersgruppe 10–12 år (4.–6. klasse)
Antal publikummer Én skoleklasse
Varighed 60 minutter
Opstillingstid 60 minutter
Nedtagningstid 30 minutter
Spilleareal Klasselokale eller fællesrum
Pris 7.500 kr. ex moms. To samme dag og sted 10.000 kr. ex. moms
Tilskud Godkendt til refusion og Formidlingsordningen

Info & booking kun vedrørende en hel turnéforestilling

Janne Hovmand Storm
Send mail til Janne
Tlf: 26 16 22 56