fbpx

Samarbejde med Undervisningsministeriet

Category : Teatergrad
Date : 23. marts 2018

Teatergrad udviklede med forestillingen »Krig – i børnehøjde« et sceneformat, der åbner for et svært samtaleemne: krig. To skuespillere udfolder en dramatisk fortælling, inddrager og indgår i dialog med børnene (én klasse) om deres følelser, erfaringer og tanker. Forestillingen har formået at skabe et rum, der kan bearbejde koncepter som krig, konflikt, kærlighed og had i øjenhøjde med børnene. I samarbejde med Røde Kors og Danida har »Krig – i børnehøjde« solgt over 130 forestillinger.

Dette format har været så givende for børn på dette alderstrin, og vi har fået enorm positiv respons fra lærere og elever. Derfor arbejder vi nu videre med dette format i de kommende to børneforestillinger »Demokrati – i børnehøjde« og »Sorg – i børnehøjde«. I samarbejde med Undervisningsministeriet kan du nu komme ind og opleve forestillingen »Demokrati – i børnehøjde« gratis. Læs mere herom nedenfor.


»Demokrati – i børnehøjde«

En uhørlig rumlen trænger ind i de unge kroppe i soveposerne, der i slowmotion vender og strækker sig mod en ny dag. En dag i en helt forandret verden. På bordene står halvtømte vandflasker og pizzaæsker fra lejrskolens afslutningsfest. Lærerne er væk. Døren er låst. Nøglen fjernet. Noget er sket, og eleverne er overladt til sig selv.

Vil det lykkes eleverne at fastholde de demokratiske spilleregler, når sulten melder sig og maden er spist? Skal nogen bestemme over andre, eller skal alle bare passe sig selv? Og kan de bevare troen på fremtiden, som de selv bestemmer, hvordan skal se ud?

I »Demokrati – i børnehøjde« skaber to skuespillere sammen med eleverne en fortælling, hvor demokratiet sættes på prøve, så det kan opleves, føles og mærkes på egen krop.

Aldersgruppe: for 4.–6. klasse

Gratis udviklingsforestillinger i uge 14:

Sted: Ude på jeres skole i gymnastiksalen eller i et fællesrum

Praktisk: Udviklingsforestillinger er for to klasser samtidigt, 4.–6. klasse, og skal foregå hos jer i københavnsområdet

Datoer:
Onsdag d. 4., torsdag d. 5. og mandag d. 9. april i to timer i tidsrummet kl. 10-15

Book gratis billetter:
Skriv en mail til charlotte@teatergrad.dk om at få forestillingen ud til en udviklingsworkshop i uge 14

Gratis billetter til forestillingen på Aprilfestivalen:

Sted: Ebeltoft Skole, Pigegymnastiksalen, Østeralle 19, 8400 Ebeltoft

Datoer:
Fredag d. 20. april kl. 12.30 (booket)
Fredag d. 20. april kl. 14.00

Book gratis billetter:
Aprilfestival billetter

Turné:

Forestillingen turnerer også rundt i landet på skoler september–oktober 2018 samt som en kuffertforestilling, som er pakket og parat til at komme ud og spille hos jer. Vil du vide mere om dette så kontakt Janne Hovmand Storm på janne@teatergrad.dk.


Sorg – i børnehøjde

»Sorg – i børnehøjde« er en interaktiv musikdramatisk forestilling om sorg, som er fortalt for og med børn på deres egne præmisser. Forestillingen stiller store spørgsmål og søger svar sammen med børnene: Hvad er sorg? Hvad sker der, når en tæt på én dør? Hvordan har man det? Hvad sker der inde i en? Hvad sker der omkring en? Hvordan kan man tale om det? Hvad gør man som kammerat? Hvad gør de voksne?

Vi vil tage fat i berøringsangsten og bryde med tabuet omkring død, sorg og dét at miste.

Spilleperiode:

Forestillingen har premiere den 5. september 2018. Mere information om dette følger.